Printix Client installeren

Gemaakt door Job van den Berge, Gewijzigd op Za, 7 Okt, 2023 om 10:23 PM op Job van den Berge

Met Printix Cloud is een printer management service. Door de installatie van een Printix client op je computer wordt je in staat gesteld om vanuit elke locatie, waar je beschikt over Internet, te kunnen printen naar ingestelde printers, bijvoorbeeld die op je kantoor staan. De systeembeheerder kan heel eenvoudig op afstand printerwachtrijen toevoegen, wijzigen en verwijderen. Het Printix platform is voortdurend in ontwikkeling waardoor regelmatig nieuwe functionaliteiten aanhet platform wordne toegevoegd. Gemiddeld wordt drie keer per jaar een update uitgebracht en automatisch geïnstalleerd.

Onderstaande instructie kan door een gebruiker en/of systeembeheerder worden uitgevoerd. Voor systeembeheerders is achteraan dit artikel meer informatie opgenomen.

Download het EXE of MSI installatiebestand.Het Printix installatie bestand is organisatieafhankelijk. Een link naar het bestand of het bestand zelf wordt dan ook op afroep toegezonder.

De naam van het bestand ziet er uit als CLIENT_{home}_{id}.EXE of CLIENT_{home}_{id}.MSI.

Hernoem het bestand NIET anders zal het niet werken met je ingestelde Printix omgeving!
Open en voer het installatie bestand uit.

Het dialoogvenster van het Gebruikersaccountbeheer (UAC) zal verschijnen met de vraag of je toestaat dat het Printix Client Setup programma wijzigingen aan brengt op de computer.

Klik [Ja].

Selecteer indien nodig de taal voor Setup taal .

Klik op [OK].
Het Setup - Printix Client dialoogvenster verschijnt.

Klik op [Volgende >].
Klik op [Installeren] waarna het installatie proces begint.
Als het installatie proces is voltooid klik je op Finish.
In het systeemvak zal het icoon van Printix client zichtbaar worden
Vervolgens zal de browser worden opgestart met het aanmeldscherm van de Printix Client.
Als je op het icoon van Printix klikt in het systeemvak, dan verschijnt nevenstaand venster. De installatie is daarmee succesvol uitgevoerd.

Systeembeheerder kunnen aanvullende informatie vinden via onderstaande links.

How to deploy Printix Client
How to deploy Printix Client with Microsoft Endpoint Manager
How to include Printix Client in a managed image
How to deploy Printix Client automatically with Group Policies
msiexec /i CLIENT_{home}_{id}.MSI /quiet
Na de installatie is het Printix ID opgeslagen in het Windows register.

How to deploy Printix Client and have sign in postponed until restart (Windows Autopilot)
Hoe installeer je de Printix Client zonder de gebruikersinterface op te starten. Alleen de PrintixService.exe wordt gestart.

msiexec /i CLIENT_{home}_{id}.MSI /quiet WRAPPED_ARGUMENTS=/oms

/oms (On Machine Start)